NM 2012 med Ringerike kk`s øyne. Årets Rkk team hadde mye å gjøre, og det fordelt på ren avvikling av stevne og selve den sportslige deltagelsen. To utøvere valgte NM fra Rkk i år, noe som noen synes var magert ettesom stallen er langt bredere. Men dette er det planlegging og prioriteringer. Henrik Matzow og Torhild Bjella var de som stillte i St.Halvarhallen for Rkk lørdag 17.mars.

Først ut var Henrik som hadde kamp nr 3. som vil si at det var rett på sak når stevnet startet. Henrik har liten erfaring,og debuterte på matta for under et halvt år siden. Så stevnefokus fikk være erfaring og to tekniske oppgaver. Så bar det i veg, og det viste seg at Henrik fort plukket opp den første oppgaven,og dette passet hans motstander svært dårlig. Henrik holdt presset og fokus, og presset motstander ut av matta to ganger som resultat på det. Men begge var der for å fighte,og så fort Henrik slapp opp litt kom det gode low-kick i mot. Men presset holdt totalt sett sammen med gode slag i kroppen. Og da var Henriks`s første Nm kamp og seier et faktum!

 

Etter dette ble det en relativt lang pause før neste kamp skulle gå. Beklageligvis dukket det opp noe magetrøbbel som ble merket på oppvarmingen. Men det var aldri tvil om at kampen skulle gå. Vel neste motstander var av en helt annen kaliber, betydelig mer fysisk og svert belte som fortalte om flere år i drakta. Men ok, Henrik var der for å fighte og står kampen ut,selv om vi føler at det er en noe blekere Henrik enn det vi kjenner. Uansett så hadde ikke resultatet forandret seg, for dette var en bra utøver,men man føler det litt bedre når man er i "slag"  Som første Nm er dette bestått og vel så det. Når man kan prestere under dette presset, så er det kun hvor mye man legger i det som vil begrense fremgangen.

Torhild Bjella fikk innfinne seg i en av de nye dameklassene i år, og det var -60kg. Første kamp var mot Fyllingens Kjersti Sognnæs, som debutant gjorde et stort steg i dag. Torhild på sin side hadde sine oppgave klargjort,og har også de siste årene fått med seg bredere erfaring som er god balast. Gode veksliger ,som har vært kjennemerke for dameklassene de siste årene, kom, men Torhild fikk etterhvert etablert noen flere tydelige treff med lowkick. Etter som kampen gikk kom det fysiske til sin rett,og sammen med rutinen satte Torhild inn siste gir som tok kampen hennes veg.

   

Neste kamp var det Jeanette Johannessen fra Bergen kk. Jeanette hadde vunnet mot Gilda Bjørnson Færder kk (som debuterte godt idag) Jeanette tok den kampen med særdeles sterke lowkicks og fine tempoveksliger. Dette var oppsettet til en finale som dreide seg om lowkick! Det ble satt utallige mange lowkick, men det som skiller det ut fra andre tilfeller er at disse sparkene ble meget godt timet. Rene treff som forteller at det ligger tanke bak teknikk, og dèt er et eget tema under nm i år. Sparke frekvensen til Torhild lå litt høyere , og det ble satt mer i sammen med slagkombinasjonen enn den første kampen. Og netopp dette trengtes for å ta årets NM tittel hjem til Ringerike! Og ikke minst det var en god finale som uavhengig av resultatet begge får gevinster av videre i fightingen.

Knallbra jobbet, og Rkk gratluerer begge sine utøvere!

www.haukis.com