Spirit Camp 2011

click for: Spirit Camp fredag

Click for:  Spirit Camp Søndag

Spirit Camp 2011 slår alle rekorder!

Spirit Camp

(a few pics..)

 

Spirit Camp - profiles!

 

80 deltager gjør denne campen til et av de større arrangemet (muligens det største!) av denne typen! Når har så mange kommet for å trene på en ren Kumite leir i Norge?!

Lørdagens 1.økt ble damer og menn delt opp hver for seg,hvor Sensei Sjur Vestlie hadde herre gruppen,og Steffen Haukedalen hadde damene. Herrene fikk etter noen tekniske vekslinger og arbeidsoppgaver en litt annen vinkling på økten enn de fleste forventet.Innen for bestemte rammer fikk de undervise hverandre,og på denne måten måtte man bruke hodet selv fremfor å få alt servert på fat. Dette er et viktig element i egen utvikling,og det stimulerer selvsagt intelektet også. Etter forskjellige versoner av dette fikk man den bestemte dosen av sparring,som var hovedtyngden på leiren. Noe av cluet på en så stor leir bør naturlig nok være at utøverene får lov til å bruke hverandre,og dette var det kjempe muligheter for denne helgen med tanke på hvor mange fra diverse klubber som var tilstede.

Damene fikk en trening som tok for seg mer effektiv bevegelse. Her var det mye å hente for flere som oppdaget at dem faktisk hadde flere bevegelser og forarbeide i stilen sin som ikke hadde noen virkning, for uten at man selv brukte energi. -og det var akkurat en av fordelene man kunne hente med å bevege seg mer nøyaktig. Man kan si at man skulle bevege seg med likt formål som man for eksempek sparker eller slår, like presis, like godt timet og like godt gjennomtenkt som en teknikk. Så vanket det sparring i en damegruppe som under lørdagen talte opp under 30 utøvere!

 

2.økt lørdag fikk damene dler av det herrene hadde fått presentert i 1.økten,og det vil si at Sensei Sjur var på plass som instruktør for damene. Men damegruppen fikk også øvelser som koblet opp og videreførte tema som Steffen hadde hatt i 1.økt,så det ble bygget på videre. Sparring? -selvsagt! både med oppgaver og i fri stil,så nok en betydelig mengde sparring ble lagt ned. Som en kommentar fra en deltager: "jeg sparret 12 kamper, og hver gang fikke jeg møte en jeg ikke hadde sparret mot før!"

 

 

 

Herrene fikk sin økt presentert av Senpai Magnus Hanssen fra Sverige og Keiko. Sverige landslags trener kunne denne økten dele sin kunskap ut til et 50 talls utøvere,hvor de ble undervist på topp nivå. Hanssen hadde som teknisk base en fremstilling fra hvordan Ungarske Kyokushin utøvere blir trent, stilmessig og teknisk,såvel som fysisk. Hanssen er presis i undervisningen,gir meget gode fremstillinger i hvordan ting skal være,og ikke minst hvorfor det må være slik. Økten ble også avslutten med et sterkt fysisk sett,hvor gruppen fikk varierte øvelser å bryne seg på,med sterk Kyokushin relasjon.

 

3.økt Spirit passet!

Denne økten bli innledet av litt "husmor- trim" ledet av Steffen,som hadde denne økten hvor alle var samlet. Øvelsene var for de aller fleste nye, lekende, men med relasjoner til teknikker eller bevegelser i teknikker man kjenner. Denne inngangen skulle myke opp folk, samt å få en avsappet stemning. Den tekniske delen gikk på finting,lure eller spille ut en motstander. En opplysende fremvisning i hvilke muligheter man har,og for mange gikk et lys opp når man begynte å komme frem til at finting ikke nødvendigvis foregår på det fysiske plan... Som en avsluttning på dette fikk utøverene parre opp,og her måtte de lære bort sine finter til partner,samt å få tilbake noen nye. -bytte av partner,og det samme igjen. Dette var nok en gang en tanke i mot det å bruke det store antallet som var med,for ikke å snakke om det gode nivået! Noe rundt 30 stykker på denne leir har internasjonal kamperfaring..

VM klar Sempai Jimmie Collin i midten inspirerer til hard jobbing i gruppen!

Sparring ble kjørt,og her satt plutselig noen nye finter inne! -og man fikk noen overaskelser som var verdt å ta med seg. Etter dette kom det til delen hvor "Spirit økten" skulle settes. Her ble det kjørt flere forskjellige fysiske øvelser som for det store flertall var ukjent. Og det vil si at man klarer ikke å flyte på rutinen,og da har man igjen rå styrke,utholdenhet og vilje! Stemningen var Kyokushin i hallen under denne delen,som ble en fin fortsettelse fra fys øvelsene som Sempai Hanssen hadde i 2.økt.

 

Etter dette ble det felles bilde,for så å "vagge" til garderoben. Senere på kvelden møttes alle til felles bespisning på Salt og Pepper i Hønefoss, som var på tå og hev for sultne krigare!

Osu!

 

Hit Counter

www.haukis.com