Film fra den offisiellle åpningen,med bl.a Kata oppvisning fra regjerende europamester!

  

klikk bilde (høyre) for Kata oppvisning og venstre for galleri

 

EM er over for denne gang,og et lite ref er på sin plass,men det skal sies med en gang at denne rapporten ikke kan beskrive den gevinsten Norge sitter igjen med totalt sett!

EM bilder 2011

EM senior 2011

EM Video 2011

Fra Litauisk tv. Deler av kampen til Ole Chr Sørensen vises mot slutten + noen andre jr.klipp

 

Fredagen var det Kata og Fighting for Jr.klassene og lørdag var det senior klassene som skulle avgjøres. Dette vil da si at Norge var i full sving allerede fredag med en god stamme jr.utøvere som for første gang skulle måles opp i mot de beste i europa. Litauen som verdsnasjon hadde satt en enormt god ramme rundt det hele,og dette inkl alt av organisering i forkant,stevnehall,oppfølging underveis og sayonarafesten som avsluttet det hele lørdag kveld.

Vedbjørn Christenesen (Horten -70kg),Ole Chr Sørensen (Horten +75kg) Johan Olav Kjørstad (Ringerike +75kg) og Christer Karlsen (Finnsnes-75kg) var de som skulle stille for Norge denne gangen. Apparatet rundt var det ingen ting å si på,hvor samtlige foreldre var på plass med oversikt,oppfølging og rene oppgaver som  pressedekning,coaching og oppvarming. Det rene coach-teamet var tre mann  Svenn O. Sørensen (oppvarming/tilrettelegging) Terje Christensen (oppvarming/coaching) Steffen Haukedalen (koordinator/coach)

 

 

Christer Karlsen var første mann ut og trekningen viste Slovakisk motstand. Kampen gikk på hovedmatten,som vil si matten som er opphøyet fra gulvet i hallen. Rundt denne var det full action på ikke mindre enn 3 andre matter,altså 4 matter totalt. Vel oppe på podiet var det klart og kampen startet. Utøverene møttes midt på matta i bevegelse,Christer i god balanse og setter derifra en direkte hodeteknikk med venstre benet -bang! Scoring! Slovaken var ikke med på denne starten i det heletatt,og fikk smertelig betale for det. Kjapp komunikasjon Christer- coach og så var det start igjen. Slovaken kommer ut med unormalt høy guard,som forventet-og dermed får bena det så det holder-til armene faller ned-bang! Nytt hodespark og kampen er avgjort i Norges favør! (kamptid ca 1.min.)

Etter en liten pause var det kamp nr 2,og denne kampen fikk et helt annet bilde. Christer møtte en meget sterk utøver fra Litauen,og her ble det masse avbrekk. Christer fikk ta flere hodeslag som gjør sitt når man går uten hansker,og når tredje hodeslag traff ble det nok og en pause med ettersyn kom. Hoveddommer gjør etter dette en svak vurdering og mener at det siste slaget ikke rammer vesentlig,og burde brukt sitt eget hode til å tenke seg at flere slag mot hodet gjør ikke utøvere sterkere,snarere tvert om. Vel opp igjen og krigen fortsetter,harde vekslinger fra begge parten som står tiden ut. Dommeravgjørelse går mot Norge denne gangen,men ingen hang med gjeipen av den grunn. Å avansere i EM er tung kost!

 

Johan Olav Kjørstad var ferdig oppvarmet og klar til kamp mot en utøver fra Polen,også denne kampen gikk på hovedmatta. Polakken var meget lang,og Polen i seg selv er og blir en steintøff Kyokushin nasjon. Polakken startet steintøfft og kjørte på med slag,høye spark og gode knær. Her måtte Johan ta endel før hans gode forsvar kom til sin rett. Godt timet kom bevegelser som gjorde at Polakken bommet,og dette medførte at han prøvde enda starkere,som gjorde at kreftene raskt minket. Dette samtidig som Johan nå satte sine treff og bl.a bena til polakken fikk så det holdt. Siste del av kampen ble polakken for første gang drevet bakover og måtte ta det han hadde gitt i starten + litt til. I forsøk på å snu dette kom det noen ukontrollerte slag,hvor et av dem traff Johan i annsiktet med albuen. Kampen var ferdig og klar vinst til Norge! Men en rystet Johan måtte hjelpes til avslapping etter albuen i hodet,men med avslapping og behandling var det på plass til kamp to.

Knallsterke Ungern stod på matta og ventet,og for de som følger med vet at Ungern og spesiellt Victory gym har gode utøvere. Fullt kjør fra start og Ungarerer var veldig eksplosiv og kombinasjonssterk. Vi hadde sett at han knocket ut sin første mann  raskt,så her måtte man følge med! Johan drev på mens ungareren kjørte sine svar eksplosivt. Men kampen blir jevn,og avgjørelsen kommer ikke før helt mot slutten hvor ungareren treffer nesen til Johan med et rundspark som han får poeng på! Uansett dette er bestått og vel så det!

 

Vedbjørn Christensen har paralellt med dette gått sin kamp,og han fikk også Litauisk motstand. Denne kampen gikk i et meget høyt tempo,hvor Litaueren presset fra start,mens Vedbjørn satte sin konters. Utfordringen ble at Litaueren var meget god til å bevege seg og fikk gjort dette til sin fordel mer og mer. Men selv om Litaueren gikk inn for å avslutte kampen for alt det var verdt,kom det giftige kontringer tilbake som gjorde at kampen levde helt til slutt. Det ble Litauisk seier,men så tett var det at det ble også dømt forlenging fra en dommer. Detter er også noen man bør vurdere å tilføye jr.finalene i Norge f.eks hvor man må lære seg å gå lengere kamper om det er jevnt. Godt kjørt av Vedbjørn som var like uberørt etter sin første EM og kamp uten hansker!

 

Ole Christian Sørensen gikk i likhet med Johan i den tyngste klassen +75kg. Som motstand var det nok en gang Litauen som utgjorde motstanden.Ole startet rett på og viste gode takter,og hadde ingen nøling som ville vært en tabbe i dette selskapet. Litaueren på sin side slo meget gode kroppslag både på treffpunkt og i timing,og dette fikk Ole merke naturlig nok. Etter noen flere vekslinger fikk Litaueren inn treffene han ønsket,og disse var det ingen som hadde stått for,heller ikke Ole som måtte se seg slått for denne gang. Hard kamp med tøfft utfall,men ingen tvil om at det ble vist god starting som man kan bygge videre på.

Generellt for jr.EM så man utrolig mange flinke utøvere,og det at vi i det heletatt et kapable til å komme frem med utøvere som ikke kun er "kanonføde" er en liten bragd i seg selv. Når to av fire jr.går videre er dette en arena man kan utvikle seg på,og det er det ingen tvil om at det skal jobbes hardt for fremover!

Det var også svært gledelig å se at det var veldig få "tupp & mæl" kamper! Dette som mange tror er fullkontakt,altså å stå å hoppe å slå i brystkassa på hverandre i x-antall min-dette var det ikke noe av. Noen som tilsier at nivået er godt teknisk,noe som mange rene knock downs beviste.

Godt jobbet alle som en!!  OSU!!

www.haukis.com

Hit Counter