Female -55 kg

1 Rita Pivoriūnaitė

2 Rūta Brazdžionytė

3 ISIS PINILLA

3 NURIA GARRIDO

Female  -65 kg

1 Inga Mikštaitė

2 CSENGE SZEPESI

3 Eimantė Leliukaitė

3 LIDIA KORMONDI

Female +65 kg

1 Margarita Čiuplytė

2 EDIT ABRAHAM

3 CAROLIEN BRIX

3 Viviana Chirila

  Male-70 kg

1 Mikheil Tsiklauri

2 Andrius Miseckas

3 Mateusz Garbacz

3 Sergiu Druhora

Male -80 kg

1 Marius Ilas

2 Andžej Milevskij

3 Orest Proc

3 Levan Tsintzadze

Male: -90 kg

1 Valeri Dimitrov

2 ZSOLT BALOGH

3 Mindaugas Pavilionis

3 Darius Gudauskas

Male  +90 kg

1 Donatas Imbras

2 Lukas Kubilius

3 Andrius Draugelis

3 SANDOR KOVACS

 
 
 

 

EM senior som ble avholdt 16 april bød på mye god fighting. De aller fleste overaskelsene ble man spart for,som i følge av at favorittene innfridde og vant sine respektive klasser. Men det er som alltid flere ting å plukke opp,enten det skjer på matta eller om det er rent opplevelsesmessing.

Litauen er stormakt i europa og for nok en gang å bevise dette kan man kikke litt på dameklassen hvor de tar seier i alle dameklassene samt x antall 2. og 3. plasser. Favorittene som Rita Pivoriunaite og Margarite Ciuplyte vinner som dem vil,og uten og at dette fremstår som svært problematisk. Selvsagt møter de motstand men det blir skjelden spennende.

Damensen bombe kom i -65kg klassen hvor Inga Mikstaite Litauen,setter et halvpoeng i slutten av finalen ,mot megasterke Csenge Szepesi fra Ungern som bl.a vant det åpne VM i Budapest 2009. Ellers så vises det god teknisk fighting som svært underholdende å følge med på!

Blant herreklassene er Litauen på alle pallene,men de får "kun" gull i +90kg men der er de til gjengjeld sterkt bestatt med de tre første plassene i denne klassen. Det er heller ingen som er i nærheten å true Donatas Imbras 1.plass eller Lukas Kubilius 2.plass som er utrolige sterke utøvere.

Det er heller ingen som kan tukte Valeri Dimitrov i -90kg,og det går heller på hvem som greier å gå tiden ut med han,kontra hvem som kan vinne over han! Han er et unikum som person og fighter,og det store spørsmålet er egentlig om han vinner VM senere i år som første ikke japaner.

Mellomvekt -80kg ble i år preget av en uønsket hendelse. Dopingdømte og utestengte Marius Ilas (Romania) stod plutselig oppført deltagelisten,og dette har kommet i etterkant eller utenom den offisielle listen som har blitt publisert. Etter noen spørsmål rundt dette får man opplyst at utestengelsen kommer fra WKO og ikke av EKO...

Mellomvekt var den hardeste klassen med flest utøvere og her er det tett i mellom de gode fighterene. Desverre som vinner Ilas denne klassen,og dette føles så feil at man ikke har lyst å kommentere det. Danske Christian Christiansen viste innledningsvis meget god fighting,og har tydeligvis jobbet mye med å variere teknikk og taktikk. Ironisk nok taper han mot Ilas i en kamp som dansken viser seg på høyde,for ikke å si bedre enn sin motstander. Man kan ikke tenke seg hva den danske utøveren sitter igjen med som inntrykk etter dette senariet. Svenske Jimmie Collin fikk desverre slite med sykdom i oppkjøringen som gjorde sitt til at ham røy ut allerede i 1.kamp. Jimmie er en av europas beste mellomvektere,bevist i de siste årene,så dette var overeskende utfall. Litauen tar 2. og 3. plassen i denne klassen.

Lettvekt var en rask og hard klasse,og i mangel av Gabor Rozsa (Ungern) var det Mikheil Tsiklauri (georgia) som tok 1.plassen. Dette er Em vinneren fra 09 og 2.plass fra 2010 så ingen stor bombe egentlig. Litauiske Andrius Misecas får 2.plassen som blir hans 2. i historien. Hans noe "brawler" stil holder ikke mot tekniske Mikheil.