Gradering for RKK-barna

Onsdag 6. mai var det klart for den årlige graderingen for barne gruppen i Ringerike KK. Et voksent trenerteam med barnepedagogisk base samt idrettslig og karatefagelig bakgrunn gjør at barnepartiet i RKK ligger langt over hva som er vanlig både når det kommer til fysiske prestasjoner såvel som motorisk/teknisk prestasjoner.

Det var mange spente fjes å se i det stappfulle treninglokalet når klokken viste 18.00. Og det skal sies at det var langt i fra kun barnefjes som lyste av spenning! Mang en mor og far satt på vent for å se hvordan dette bar i veg. -og jammen var det ikke en og annen barne instruktør som var litt mere stresset enn vanlig også! Javel så bar det i veg! Først var det å kjøre igjennom fra første grad for det var et anselig antall som skulle opp til gradering for 1.gang. Etter å ha fått blåst av litt krutt og nerver satte ting seg godt. Da kom all treningen til sin rett og teknikker og bevegelser kom som det skulle uten å mukke! Etter teknikk,Kata og Kihon så fikk alle en runde med fysiske tester. Og her ble det ikke spart på noe. Viljen kom frem når det begynte å røyne på,akkurat som det skal være!

Så sakte men sikkert klatret man seg oppover gradene og vanskelighetene økte. men innbitt pugging på treningene gjør at ting sitter selv om hodet blir tungt og bena begynner å skjelve! Sensor var også av den oppfatning at dette var dagen for å prøve noen nye kombisnasjoner. Dette var selvsagt med kjente teknikker men i ny innpakning. Da fikk man virkelig se at det ble behersket selv om rekkeføger og rutiner ble brutt og snudd på,og dèt er meget bra!

Den fysiske delen ble hardere etterhvert også,som det skal være selvsagt. Med samtidig viste utøverene at de var kommet for å vise seg skikkelig frem,og lot seg ikke vippe av pinnen til tross for tøffere utfordringer! Til slutt hadde man fått kjørt igjennom alle som skulle opp,og det ble en lang økt uten noe hvile for alle som en. Men det smaker også mye bedre å få noe når man har jobbet knallhardt for det!

En kjempe innsats av barna og av trenerteamet gjør at dette blir utelukket en posetiv opplevelse som motiverer bar,trenere og sensor til å yte mere fremover!! Og det er ingen tilfeldighet at vi ser utøver etter utøver som vokser frem etter en god skole fra barne partiet. Den taktiske manøver å kun kjøre èn gradering i året fungerer utmerket også. Dette for at man skal lære de nye tingen ikke bare etterape en bevegelse som blir vist. Samt at man da også får jobbet godt med den fysike delen som underbygger det hele.