Kumitesamling i Horten

På relativt kort varsel trommet man sammen en kumitesamling i Horten. Det tenkes først og fremst på ift til de som skal til Swiss Open, men selvsagt så er det jo flere som har lyst til å være med på samling så det ble det! Færder og Ringerike møttes på halvveien og der var jo Horten, så dette passet meget bra! Det var lagt opp til to økter en teknisk/taktikk-basert og en med sparring.

Temaet som ble lansert denne gangen var: hva gjør du når du møter en utøver som er bedre enn deg på matta?! Dette er ikke noe som blir tatt opp så altfor ofte,hvis det i det heletatt blir tatt opp noensinne. Men når man konkurerer så kommer akkurat det til å skje før eller siden. Samt at for yngre utøvere er det ganske så sikkert at de vil stå ovenfor dette når de skal entre Senior klassene. Men går det egentlig å gjøre noe rasjonellt mot en vesentlig bedre utøver enn seg selv på matta?! -ja og da tenker man ikke på at en skal “klikke” å satse på at “spiriten” skal ordne opp i dette. Joda det er flere ting man kan gjøre,men i all hovedsak er det en mental omstilling og en fight-smartness som må tre i kraft. Vi har sett utøvere som er vant til å domminere andre,og som da har fått dette som sin stil,gått på kjempesmeller når det plutselig står ovenfor en utøver som IKKE lar seg domminere! har man ikke vært inne på dette tema og jobbet med det er fallhøyden stor.

“Vi er stygge mot dere nå…men det er fordi vi bryr oss om dere!”
– Sempai Sjur.

1.økt jobbet man seg varm med tekniske oppgaver,og utøverene ble satt i settinger som låste dem opp så dem ikke fikk noen fordeler i det heletatt,snarere tvert i mot.Dette tærer faktisk på psyken som en god del som flere fikk erfare. Og akkurat disse erfaringene er gull verdt å fremprovosere og få erfart i et trygt miljø,ikke for fulle hus midt på matta i en finale f.eks!

 

2.økt så stod det (selvsagt!) sparring på planen,og tilsynelatende var overaskelsene over…..men nei! etter en drøy halvtime normal sparring ble det en drikke pause før man skulle starte på ny runde. Men under denne runden hadde et godt voksent team fått i oppgave å dominere den yngre garden,trenge dem opp i”et hjørne” og være en sterkere fighter som aldri ALDRI gav slipp på presset! Dette er hard kost,og her blir man virkelig testet. Men det skal sies at det også foregikk innenfor kontrolerte former. Etter denne siste helvete av en halvtime satte man seg ned og det ble tatt en gjennomgang på alle punkter. Denne type fokus på samlinger forteller oss at vi har kommet langt utviklingen med Kyokushin fighting.

Kjempe jobb av alle som en! Med Kyokushin Open,Mushin Challenge og samling denne helg forteller det “litt” om det utrolige arbeidsmoralen som foreligger for tiden! Legger man til at Rkk kjørte på med oppvisning natt til 1.mai og at man skal ha med seg Shihan Collins til neste helg i Horten så…