Spontansamling i Horten

Alle kjenner jo til at man tar en videokveld eller så på sparket, ved å ringe litt rundt å samle noen. Denne helgen fant man ut at det gikk også like bra å gjøre når dem kom til en liten treningssamling!

(til dere som var med fredag, bilder er kun fra søndagen…beklager)

Sempai Sjur og Sensei Thomas = teknikk!

Fredager har Horten sin vante kumitetrening, dette på lik linje med Ringerike har sin. Men denne helgen var det en annen aktivitet i treningshallen på Ringerike så det var ikke noen mulighet for trening..hm! Hvorfor ikke stikke til Horten?! Joda rett i bilen og vips så var det ringerikinger på trening i Hortet. Fredags økten kjørte Sjur med stø hånd. Delikat teknisk oppbygging,over i teknisk sparring og til slutt det endte opp teknisk-puteslit og “husmorstrim”! Noe av det store fokuset den siste tiden har gått på dette med å fornye seg teknisk. Og det èr mye nytt hvis HVIS man har øye for dette. Og i mange tilfeller går det mer på en mental omstilling, ikke en fysisk.

Dette har satt seg mer og mer, noe som kom tydelig frem under junior cup i Horten. Og det er jo blant den yngre garden man skal se best etter for det er jo de som tar over arven.Men selvsagt den eldre garde jobber også hardt,for jo mer/bedre teknikk man kan tilegne seg jo desto mer kan man være med! Dette er også noe som godt kan ses,det at flere og flere kan fighte smart og dermed holde seg godt inne i en kamp til tross for at fysikken ikke lenger er på demmes side. Nøkkelord er forståelse,og da en dypere forståelse for hvordan menneskekroppen faktisk fungerer. Skjønner man dèt (som Sjur viste at han har i helgen)så har man faktisk kommet lengere enn mange..

Joachim og Ole Christian er to som blir lagt merke til.

Men så er det jo sånn at er det noe man liker,jo da må man ha mer! Så fant man ut at jovisst hva med søndag? Litt ringing rundt og så var det full fart igjen! Nå var det riktig nok en god slump som byttet ut fra fredagen,men det skulle egentlig bare mangle.Rart er det når noen skal kose seg,for da dukker det jammen opp fler! Færder hadde dukket også opp! Ja da var det bare å komme igang. Steffen tok denne økt siden Sjur hadde tatt fredagens økt,og på den måten så fikk begge en treningsøkt hver i helgen.

Litt oppmyking tok man seg tid til før det var på med hansker.Så ble det kjørt slagdriller med høy fokus på presisjon og koordinasjon.Blandet med dette var også kombinasjonene satt opp så man kunne bevare kraften utover og faktisk generere mer kraft ettersom man fløt igjennom.

Sensei Ole dekker seg rutinert.

Handspeed var et utrykk vi lånte fra bokse termologien denne helgen,og det var også noe bokse preg over utførelsen. Hvorfor? Boksere er spesialister på alle aspekter av slag,lærer vi av dem vil det forbedre oss. Men vi må skjønne hva vi har bruk for til vår stil og hva som må forbli i boksingen.

Etter dette ble det kjørt en artig variant som ble annonsert “defence against a three legged fighter”. Her fikk folket virkelig føle at guarden ble lurt i hytt og pine – noe som man opplever mot smarte utøvere med fine finter. Etter dette fikk vi kjørt noen fine runder med sparring. Litt fritt, så med pålagt begrensning fra sin motstander, og til slutt hvor man fightet i treer grupper.

Som avslutning to stk griseøvelser, som ingen trodde var på langt nær så ille som det viste seg!

Smakk!Sempai Sjur i hardt vær!