Kumitesamling hos Færder karateklubb

Siste dag i februar var satt av til en Kumite trening. Det var Færder Karateklubb som ba inn til åpent hus,og med det var det klart for en god lørdag i hallen! Til dere som alt har mistet oversiktet over hva som har blitt “unnagjort” frem til nå bare i ÅR: Det har blitt avholdt TRE nasjonale Kumitesamlinger (Finnsnes,Færder og Ringerike) TO tekniske samlinger. Om ikke dette er nok har man ved TO anledninger hatt utøvere på internasjonale leire med Japanske elite instruktører. Dette forteller noe om den totale jobbingen, fra nasjonal bredde teknisk –> kamp / kumite –> elite / spisskompetanse.

Fullfart i en av dagens driller!

Denne lørdagen var det satt opp to drøye økter og da som nevnt kamp relatert. Etter litt “morgengym” gikk man rett til dagens tema altså kamp. Fokus ble lagt på hvordan man kan trene effektiv kamp trening fra første bevegelse i treningen. Dette krever litt takt og tone,samt en smart tanke som ivaretar kroppen (varmer den opp) og selvsagt som gir et utbytte kampmessig. Skal en effektivisere treningen MÅ man tenke i slike retninger. Det med trening er jo så at jo mer jo bedre,og isteden for å varme opp med ting en ikke skal bruke så starter man rett på.

Mye teknikk ble kjørt denne helgen

Litt uvant for noen,men det var aldri noe problem-kun utfordringer! Drillingen fortsatte og ny elementer kom til.Da merket man at det var fort gjort å glemme det man skulle ha i bunnen som base. Men med mere rep og et skjerpet focus, så man at det satte seg. Vi fikk også se at flyten og teknikken har vært og kommer til å bli et tungt tema fremover. Det er ingen tvil om at man har blitt langt flinkere til å fighte smart,på sine egne premisser og kutte ut den tunge uinteligente “mælinga” som er og blir begrensende for en utøver. Dette virker selvsagt opplagt når man leser det,men like så ser man “hvem er sterkest i sandkassa” syndromet i turneringer. Styrken skal bakke opp smart fighting og god teknikk, ikke kompansere for det.

En solid gjeng i action denne helgen!

Ettersom de tekniske drillene satte seg,fikk man flere oppgaver,og mer å gjøre tilsier tungere pust! Dvs at man nå etter å ha blitt god og varm på teknikk,la på den fysiske biten. Og da…ja da er vi der da!

En pågende motstander med magebelte gjør at en må tenke smart..!

Mye teknikk!

Andre økt videreførte 1.økt og det ble også satt litt tid til hva som skjer INNE i hodet på mennesker når man blir truffet osv. Lese hverandres signaler,forstå dem og reagere riktig på dem. Med litt av dette i bakhodet blir trening og kamp løftet inn på et nytt nivå. Man skjønner nå hvorfor mange av de reaksjonene kommer som de gjør,og hva man skal gjøre for å unngå eller oppnå disse. For å se om dette hadde festet seg fikk man bryne seg på noen stressøvelser. Under disse øvelsene er det fort gjort å glemme hodet,men her jobbet alle bestemt,hjalp hverandre og jobbet seg til forbedring.

Samlingen og økten ble avsluttet med en liten reminder om hva man skulle gjøre når man møtte en tradisjonell utøver,og hvor tungt og slitsomt dette kunne være om man ble med på den dansen!

Totalt i løpet av dagen var det et trettitalls utøvere innom ,og med tanke på at man hadde samme antall på Ringerike for litt siden så er dette veldig bra. MERK: kun 5 stk var på begge samlingene,dvs at man snakker om et total antall på over femti stk på to samliger..!

Færder, Horten, Høyanger og Ringerike hadde tatt turen denne dagen, og takk til alle!

OSU!

En forkjølet gjeng på benken!