Kumitesamling i Hønefoss

Stort oppmøte til tross for sykdom og et ufyselig kjørevær!

Lørdag 7 februar 2009 var det klart for årets første kampsamlig på Ringerike. Utøvere fra hele landet var på plass,til tross for et skikkelig møkkavær det var å ta seg frem i.

Det var satt opp tre økter denne lørdagen. Dette med å kjøre flere samlinger som er kortere har utvilsomt vært vært en god løsning med tanke på det massive oppmøte som er å se. I dagens hverdag har alle et tett program med skole,jobb osv som man ikke kan unnvære å prioritere. Den ”gamle” varianten med en fullpakket helg,trening fredagne,hele lørdag og etpar økter på søndag gjorde at antall utøvere raskt ble redusert. Tenker man litt på den utfordringen det er å reise fra et sted til et annet i dette landet,så skjønner man at REISETID er noe man må kalkulere med. Med denne måten å kjøre på får man reist hjem lørdag ettermiddag og kan få søndag til restutisjon/hvile ift en ny skole/arb uke som nådeløst venter.

Paul, Jarle og Alf i intens drilling!

Denne samlingen hadde vekt på treningsdriller. Dette er et meget godt verktøy å bruke for å utvikle seg både fysisk og teknisk. Inntensitet med høy teknisk jobbing var det store fokuset. Dette er noe som er vanskelig å trene på,men med driller som verktøy kan man letter sette ting inn i system og fremgangen er kun et tidsspørsmøl. Smart og tenkende fighting, ikke ”mæle løs på et skjold” fighting. Etter som drillingen satt bedre og bedre ble naturligvis tempoet også skrudd betraktlig opp. Og da kommer den fysiske delen til sin fulle rett. Når dette tredde i kraft fikk de fleste fort et innblikk hva som kunne være ”den optimale fighter” En utøver som aldri hviler og som aldri gir sin motstander noen trygge steder. Nå er det selvsagt ikke alle og enhver som får til dette med det første,men når forståelsen er der til hva man skal oppnå,da er man veldig godt igang! Drillene fungerer også som et system som ivaretar utøveren egenskaper samt dette med å bygge opp resten. Med andre ord da får man utovere som behersker slag,spark,angrep,forsvar,kontringer osv. Når denne basen er satt står man i possisjon til å klare av hva enn det måtte være,istedenfor at man har blitt en utøver som f.eks er meget dyktig med slag,men som får problem hvis man ikke slipper til med disse. En allround utøver gror raskere frem med andre ord+at en beholder sine spesialiteter.

Yashi og Christer i gode vekslinger.

Denne type trening gikk igjen i de to første øktene,og det med synelig fremgang. Siste økt så var det sparring. Da valgte man å kjøre ”sommerleir” sparring,hvor man går rundt og velger og vraker fritt hvem man skal sparre med. Sparringen gikk sin gang,og det var mye bra å se! Den klareste forbedringen å se er den tekniske fightingen som har tredd frem. Nå ser man ikke lenger at det satses på en enkel ”klubbe-teknikk” eller at man møtes på mitten for å stå der å hamre løs på hverandre uten baktanke eller teknikk. Man ser kombinasjoner,taktskifter og tilpassing under kampene og dette er utrolig bra.

Men etterhvert så kostet det på kondis og kropp,og da var det ned i kjelleren for mange for å hente ut det siste.

En og annen smell ble det her og der,men etter en prat med de fleste var det ”gamle kjenninger” av smeller som dukket opp. Det + at såpass tidlig på året hadde ikke alle den fysiske formen helt på topp og da er man rett og slett ikke så motstandsdyktig for å tåle en trøkk eller to.

Knallbra kjørt av alle som en,det er det ingen tvil om!

Takk til Horten, Høyanger, Bergen, Fyllingen, Egersund og Ringerike som alle bidro til en kjempe flott samling!

Sempai Inga Terese har tatt alle bilder,Svein Arne hjalp til med tilrettelegging m.m. Even og Jarle fikk lånt og hentet madrasser til de overnattende.Stor takk til alle.

Ekstra takk til Sempai Inga Terese og Svein som også nok en gang åpnet hjemmet sitt til de som ville og disket opp med mat og drikke. =o)