Sparringspartner...

I forkant av stevner og turneringer står det timesvis med intens trening på timeplanen for en utøver. Men det gjør det også for andre personer..den mindre kjente sparringspartneren.

 

Ikke alle tenker over dette med sparringspartner,men ser man på tradisjonen f.eks boksingen har på dette feltet så skjønner man at det er mye å hente. Nå skal det sises at akkurat ang boksing har man et noe annet utgangspunkt enn f.eks fullkontakt karate når det kommer til turnering eller kampen. Bokserne (m.fl) har lang tid på å forbrede seg til èn bestemt motstander,mens fullkontakt karaten (m.fl.) har en turnering de står ovenfor som vil si at de møter flere forskjellige utøvere. En bokser kan da med andre ord skreddersy treningen sin inn i mot den som man skal møte,og da er det naturig å trekke inn folk i treningen som ligner eller har de samme kvalitetene som den som man skal møte. -altså sparringpartneren.

Svein og Kjell har utallige runder i Rkk i andres"tjeneste"

Sparringspartneren og en bevisst bruk av det er rett og slett et meget godt treningverktøy! hvis man da er en turneringsfighter,altså som skal gå flere kamper,må man bruke "verktøyet noe annerledes.

Hva trenger da en god sparringspartner?

Han/henne trenger i utgangpunktet stort sett det samme som en utøver,og gjerne et spesialfelt i tillegg. Viljen til å ofre seg ligger naturlig å nevne først. Det er en knallhard jobb som må legges ned i treningslokalet under treningene hvor da man får bestemte arb oppgaver å jobbe ettersom det skal tilpasses den/de utøverene som skal til stevne. Det å ha en annen person som slipe formen og teknikkene sine på deg er tøffe fotutsetninger. Og for en sparringspartner er det mye av hverdagen som går ut på å spille på andres premisser. Motivasjon. Tenk dere om for hvilken motivasjon som står bak dette begrepet sparringpartner. Her skal man ofre seg og igjennomgå mye uten at man faktisk skal delta selv!

is er en god kamerat til sparringspartneren Jarle!

 

 

Det må undrestrekes at sparringspartnerens jobb er ikke kun å sparre med de som skal på stevnet,det ligger et langt mer teknisk bruk av han/hun sånn sett. Dette er det fight treneren eller coach som gjør,altså disponerer sparringsparnterene taktisk. Denne bevisste bruk av dette som et verktøy er det ikke alle som ser nytten i,som regel sparrer man 100 vis av runder som veldig ofte låser utøvere i bestemte stiler fremfor å utvikle de. Store fremganger i 09 på fightsiden har utvilsomt kommet pga riktig bruk av sparringpartner som et anvennelig verktøy. Så all takk til sparringspartneren,for de har del i alle pokaler som blir med hjem...

Kjetil tar jobben som sparringsparnter,når han selv ikke er i sessong!

 

Hit Counter

www.haukis.com