4TH WORLD CUP 2009

To dager med knallhard kjemping er over! Kampene gikk på løpende bånd og det fungerte effektivt. World Cup holder det beste nivå man kan tenke seg. Når man i all hovedsak blir tatt ut via VM og EM plasseringer så sier det seg selv. Kun de 8 beste fra hver region i hver vektklasse. 32 utøvere i hver av de tre vektklassene for menn og 16 for damer.

Resultatmessig så er det ikke overveldene overaskelser. Èn eneste representant som står utenfor østblokkland og Japan på herresiden og det samme på damesiden.

-70kg menn ble vunnet av Dimitry Moiseev fra Kasakstan. Han er ikke noe ukjent fjes, han vant endte opp på 3.plass i Swiss open -07 og tok også med seg Best Spirit pris derfra også. han imponerte meg da med en hinsidig frekvens og tempo i fightingen sin. ikke ruver han i terrenget heller (ca.160cm) men med sin aggresiv inn og ut stil er det vrient å få tak på han. De fleste hadde nok forventet at Gabor Roza fra Ungern skulle klatre på pallen,men han måtte se seg slått av en russer som heller ikke endte opp på podiet. japanerene har også gode fighters i denne klassen og en 2 og en 4.plass er sterke prestasjoner det også. Merk at i WC kjører man bronsefinaler. Totalt sett i -70 så må det sies at det er et tilfredstillende resultat. Teknikk og bevegelse vant i det lange løp over rå styrke og størrelse. Dette nevnes fordi det finnes "mellomvektere" i denne klassen

Menn lettvekt -70kg

1. Dmitriy Moiseev  Kasakstan
2. Yoshiaki Kikuhara Japan
3. Roman Shamsutdinov - Russland
4. Shohei Yamano Japan

-80kg er den tetteste klassen. Her er det et utall av ekstremt gode fighters.klassen er også interesang å følge fordi Sverige og Danmark er med å representerer Europa. Danske Christiansen vant sin 1. kamp etter forleng.mot japanske Takeno. dansken har en meget fysisk stil,og når han får inn rytmen sin er det svært hardt å henge med. Tap i kamp nr.2 etter forlengelser der og er ingen skam,for hans overmann vant bronse finalen. Jimmie Collin møtte en rep fra Nord Amerika i 1.kamp og tok hånd om han på godt vis. senket han med slag og vant på Waza-ari. 2.kamp møtte han russeren Andrey Shestakov. Collin hadde god kontroll på russeren og rammet han godt med tung lowkick. Så ut i forlenging satte svensken et spark opp og BANG russeren ute av spill! 3.kamp ble det forøvrig tap mot Romeneren Marius Ilias,etter en meget jevn affere. Svensken fikk her en god ureglementert smell på kjeften som kan ha sinket han noe.Men uansett dette er meget sterkt! Ilias på sin side nådde finalen der han tapte mot stor profilen Roman Nesterenko. dette er en utøver som ofte har gått i lett tungvekt når det har vært stevner med 4 vektklasser. Japanerene kom ikke helt opp her,hadde vel trodd at Yamada og Ko skulle hevde seg mer. Yamada røk forøvrig ut mot nevnte Ilias.

Mellomvekt - 80 кg

1. Roman Nesterenko Russland
2. Marius Itas Romania
3. Alexey Leonov Kasakstan -Representere Asia.
4. Kazufumi Shimamoto Japan

+80kg blir noe annet når det er den tyngste klassen. da får man plutselig vektforskjeller på 20 kg.Snittet ligger rundt 90kg og toppen på 110-15kg. Slik som resultatet ble er den største overaskelsen Sam Gilbert.ikke fordi han er en svak utøver,men fordi han hadde to sterke Litauere på sin veg som han passerte. Valeri Dimitrov var det ingen som kunne tukte strengt tatt. Hadde han møtt Donatas Imbras i finalen hadde det blitt svært interesant. men Imbras ble "lurt" ut Tsukamoto i 3.runde. Her gikk Tsukamoto 91kg fra start av for å dra kampen til vekta,og det greide han med Imbras på 115kg var det en tildels forventet taktikk. Tsukamoto tapte mot Dimitrov som han gjorde i det 8th VM.
Menn tungvekt + 80 кg

1. Valeri Dimitrov Bulgaria  Representerte Europa.
2. Norichika Tsukamoto Japan
3. Maxim Shevchenko - Rssland
4. Sam Gilbert Australia

dameklassene ble preget av mange forlenginger som i flere tilfeller ødela kampene. Fra å ha en sterk 1. eller 2.runde hvor det i mange tilfeller var flagg nok oppe til avgjørelse,men hvor det ble pint ut til enda og enda en runde.Ellers så preges kampene av meget høyt tempo,og er i således svært så underholdene å se på. Ellers så er det samme domminans land/regionsmessig som på herresiden. Resultatmessing og med hvordan trekningen var er det heller ingen store bomber her.
Damer lettvekt - 55 кg

1. Mariya Gridneva Kasakstan Representerte Asia.
2. Nozomi Kanemitsu Japan
3. Kazuko Mitsube Japan
4. Elena Bashekehayova Bulgaria Representerte Europa.

Sato og Abraham var antageligvis det sikreste resultatet man kunne tippe på ift hele WC. Disse to er og blir de beste på alle måter.Ser man på helheten er også dette den eneste gullmedaljen som japan tok.Nå skal det sies at finalen kjørte Abraham over Sato,men ble nok straffet for ureglementerte treff.(kan ikke se hva annet det skulle være)
damer mellomvekt - 65 кg
1. Misaki Sato  Japan
2. Edit Abraham Ungern
3. Inga Mikstaite  Litauen Representerte Europa.
4. Csehge Szepesi  Ungern Representerte Europa.

I denne klassen var det et stort sprik vektmessig.Det var vel egentlig mer tilnermet en Open klasse med letteste på 50kg og tyngste på 80kg! Av de fire på pallen er det tre stykker på over 70kg (72,79 og 72) siste ligger på 57kg. Det en sterk prestasjon av Mimiko Fudoka med sine 57kg å kjempe i denne klassen,og atpåtil plassere seg. må også nevne at det er et posetivt avbrekk med greske Brix på 3.plass.