British Open 2011

 

OPEN WOMENS CATEGORY (-60KG)


1st PRISCILLA LAMBREGTSE (IFK HOLLAND)


2nd NATALIYA KOSHLINA (IFK ASHTRAKAN)


3rd CECILIA WALLIN (SHINKYOKUSHIN SWEDEN)


3rd DINA KLAJIC (SHINKYOKUSHIN SWEDEN)

OPEN WOMENS CATEGORY 2
(+60KG)


1st LIA HOWLETT (BKK DUNMOW)


2nd MARINA SOBANINA (IFK ST PETERSBURG)


3rd MARIYA PANOVA (IFK NOVOSBRISK)


3rd KELLY BALMER   (BKK CRYSTAL PALACE)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

For tredje år på rad i nyere tid stilte Norge i legendariske British Open. 6 fighters + lagledere og tilhengere var klar for action 1.oktober. 2010 utgaven av British Open var av en slik karakter nivåmessig at flere har gjort sine betenkeligheter med å stille opp videre i denne turneringen. Det siktes da spesiellt til de russiske utøverene som mer eller mindre er av helprofesjonell format. Når man tar for seg hele den europeiske eliten som et oppkjøringsstevne,og går 5 kamper uten å være truet en eneste gang,ja da snakker man om en type utøvere som faktisk langt i fra de aller fleste har sett.

Norge stillte med seks utøvere,tre i herre og tre i dameklassen. En ren fullkontakt debutant - en British Open debutant,mens de fire andre stillte for 2.gang med untak av Robin Junge som stillte til sitt 3. British Open på rad.

Forventninger med norske øyne er beskjendent,og det er selvsagt fordi man kjenner sine egne begrensninger. Nivåmessig har man nå jobbet seg opp fra bunnen til mellomsjiktet,som vil si at man jobber for å konkurere med sine likestillte. Tenker man på hvilke nasjoner man har slått det siste året så er det bl.a England,Danmark,Sverige,Spania,Tyskland,Polen,Ungern,Belgia,Tjekkia,Sveits. Dette er nasjoner man reelt sett kan konkurere med,selv om man er på nivå i snitt noe under.

Turneringen fikk etter flere sitt syn noen riper i lakken i år,ettesom det var forandringer ift de to foregående år. Arrangørmessig er det ellers bare å ta av seg hatten.Alt godt tilrettelagt for en rimelig penge. Nye matter var lagt ut for anledningen,og som mange andre arr glemmer man,eller vet ikke at matter som er nye har et meget glatt vokslag som kommer fra fabrikken. Dette gir en større fare for ankel og kneskader har det vist seg,så her må man passe bedre på.

Ellers så gav turneringen noen meget gode klasser,og lettvekt menn var utrolig sterk sammen med mellomvekt. Men også lettvekt damer hadde mange utøvere og bra teknisk kapasitet. På dommersiden var det mye å snakke om,og man tenker muligens : ja er det ikke alltid det? Nei ikke ift den standard som har vært tidligere. Da har man opplevd dette som svært profesjonelle aktører som har et godt innblikk i det de er oppsatt til å gjøre. I år fikk man se flere tilfeller av totalt inkompetent dømming. Ikke bare var det klare brudd på regelverket,men det var desverre tilfeller hvor feil person avanserte! Dette ble heftig diskutert blant flere ledere og utøvere på kryss av klubber og nasjoner.

En annen faktor som følger er at sikkerheten til utøverene fikk en nedprioritering. Men det forventes at proffesjonaliteten til arrangør kommer til sin rett og følger opp dette så det ikke gjentar seg ytterligere,for da vil det utvilsomt få konsekvenser.

Fight referat kommer + flere bider...