Scroll ned for Film!
MON-CUP KAMP TRENING I STEVNE FORM FOR BARN 5-12ÅR.
Fra arrangør:
Regelverket er fullkontakt karate m/begr. med
lokale tilpasninger for barn 5-12 år.
Utøverne blir satt opp etter grad, alder, vekt og høyde ved fremmøte
stevnedagen. Ingen vinnere blir kåret. Deltager premie til alle!
Begrenset kontakt (berøring) til kropp. Kun markering av spark til hodet.
Håndteknikker mot hodet er forbudt! Legg/vristbeskytter er påbudt for alle.
Kamptid er 1 minutt og alle får gå minst en kamp.
Kamp for barn? Allerede nå er det nok flere som tenker sitt! Og kanskje spesiellt de som var med til Swiss Open hvor vi fra Norge med vårt syn og kultur syntes det gikk alt for hardt for seg i de aller yngste sine klasser. Det var etter vår felles mening alt for mye gråt ift den morsomme opplevelsen stevner må være i ung alder.
Men det tilsier ikke at det må være slik overalt! Et kjempe flott prosjekt fra Fyllingen KK med Sensei Paul i spissen, har nylig arrangert MON Cup som et klubbstevne for de aller minste. Etikette og Budo opptreden er satt i fokus,og legg merke til at disse små er langt ifra noe mindre korrekt i sin opptreden enn voksne på nasjonale stevner!
Dette må man se selv,så under finnes det to flotte klipp av kveldens oppgjør!
Kamptid er 1 minutt og det ser man passer utmerket! Legg også merke til hvor ledende rolle dommeren har,med små veiledende kommentarer retter de unge utøverene seg flott etter hva man ønsker å oppnå. Som det hører med får alle premie som et synelig bevis på sin aller første kamp! -og vi husker alle vår første kamp...uansett hvordan det måtte ha gått!
les mer på :
紋- Mon Mon (紋) or kamon (家紋), are Japanese heraldic symbols. Mon may refer to any symbol, while kamon refer specifically to family symbols. Mon serve roughly similar functions to badges, crests, and coats of arms in European heraldry. Like European heraldry, mon were initially held only by aristocratic families, and were gradually adapted by commoners. Mon er et japansk heraldisk
symbol. Mon kan betegne hvilket som helst symbol, mens kamon og mondokoro
spesifikt angir familiesymboler. |