Hønefoss Fight Gym & Ringerike Karate

 

 

"Like fullkontakt-barn leker best" er det er ordtak som heter,eller det vil si det er det fra idag! Søndag 30 januar var det satt av at par tre timer til en aldri så liten treningsutveksling mellom Hfg og Rkk. Som man allerede har vært inne på ar selvsagt her linken at begge bedriver fullkontakt med liten eller ingen beskyttelse,noe som man ikke kan forstå før man har prøvet det ut selv.

Henning Svensen

Klokken ett var det dags for å kjøre igang,og under en lystbetont oppvarming fant man enda en link-antageligvis den vigtikste, nemelig det å ha det gøy på trening! Vel etter noen steinharde runder med kanonball (fullkontakt vel og merke!) tok Henning en litt mer utdypende oppvarming,før man gikk over til teknisk innhold. Forsvar mot spark,nedtagning og avslutninger stod på menyen,og alle forsynte seg grovt av alt! Henning Svensen er en meget behagelig trener å bli instruert av,uten stress viser han det som skal kjøres med dialog til utøverene rundt ift spørsmål og kommentarer.

 

 

Videre ble det jobbet på bakken med sweeps og escapes fra den som lå underst,med fokus på teknikk og bevegelse som kjennertegner inteligent trening og fighting. Dette trakk man videre til oppgave sparring som igjen munnet ut i fri sparring i kontrollerte sikre former. Fin mma-rulling om man kan kalle det for det.

 

Frank i Ground & Pound!

 

Klare til sparkevekslinger

Etter dette kjørte gruppen (som nå var èn,ikke to klubber!) Variasjoner ift spark og taktikk rundt dette.Denne gangen var det Frank Lystad og Steffen Haukedalen som stod for forslagene. Her ble det også jobbet med å øke det felles forståelsen for dette med sparking inkl bruk av kne. Rent taktisk ble det også viet litt tid til å forklare gameplan som f.eks "poisen the leg" benas anatomi,oppsett og ansettninger. Største utfordringen var nok pesingen på det å lære seg å sparke uten å telegrafere det til halve kloden først,men her gjorde alle en god "luke jobb" og man så forbedring.

 

Noen sparkedriller for å lære seg å sette spark inn i sitt naturlige bevegelsesmønster ble kjørt,treffpunkt og variasjon av teknikken. Så kjørte man  forsvar som ble koblet opp i det Henning hadde gjort i sin variant,og da fikk man se at man fant de samme bevegelser og prinsipper,selv om utfallet ble posetivt forskjellig. Man hadde altså skaffet seg flere muligheter ut i fra samme situasjon.

Avsluttningen fikk man pent ta imot spark med maxkraft og det uten mulighet til å få flyttet seg...! Hvordan? bare å komme seg på tening,der ligger svarene og gevinstne!

Alt i alt en meget kreativ søndag,som ganske så sikkert får endel oppfølgere..!

Hit Counter

www.haukis.com