Dan graderinger

-i Danmark-

Dan-gradeinger i er i vinden om dagen kan man si,så er det ialle fall i Danmark. Men ift til dette tema kommer naturlig nok tema som hva,hvor lenge,hvor mye o.l opp. Dette vil naturlig nok variere noe,men vi kan kikke litt på hvordan man gjør det i Danmark...

(tekst hentet fra graderingen relatert til gradering 20 november i Danmark)

Dette år har aspiranterne været igennem et forløb, som alle aspiranter til sort bælte og derover i Kyokushin skal gennemgå:

 

bulletFørste test ligger i februar, hvor aspiranterne vurderes af teknisk komite
bulletOgså i februar deltager alle aspiranter i kampseminaret, som i disse år oplever tilslutning som aldrig før
bulletI juni ligger sommerlejren, hvor deltagelse er obligatorisk. Her bliver aspiranterne igen vurderet
bulletI september deltager alle aspiranter også på sort- og bruntbæltelejren, hvor deltagelse i årets kagekonkurrence også er obligatorisk
bulletI oktober stiller alle aspiranter op i DM i kata
bulletHele forløbet afsluttes med graduering i slutningen af november

Udover deltagelse i ovenstående begivenheder træner aspiranterne hårdt gennem hele året. Mange møder op til træninger i forskellige dojoer for at blive set på med nye øjne og for at styrke sammenholdet i organisationen. Derudover ligger der også mange timers hård styrke- og lufttræning udover den normale karatetræning.

Én ting er den fysiske træning, men en del af gradueringen er også en både skriftlig og mundtlig test, hvor man vurderer aspirantens viden om Kyokushin, grundlæggeren Mas Oyama og terminologien.

Alt i alt er begivenheden, der fandt sted i weekenden kulminationen på mange års hård træning og til sidst et utroligt intenst og udviklende forløb.

Dette års aspiranter stod klar til at vise deres færdigheder fredag kl. 18, og der er ingen tvivl om, at de godt 100 tilskuere blev imponerede over aspiranternes tekniske færdigheder. Især de tre herrer, der skulle op til 3. Dan viste nogle imponerende kataer. De øvrige aspiranter viste også store tekniske færdigheder og ikke mindst beslutsomhed og fokus.. Der blev svedt, tænderne blev bidt sammen, og viljen til at komme igennem det hårde program stod printet i aspiranternes ansigter.

Lørdag d. 20. november var dagen for den skriftlige prøve, gennembrydninger og ikke mindst de henholdsvis 10 (1. Dan), 20 (2. Dan) og 30 (3. Dan) kampe, som aspiranterne skulle have. Dojoen på Glentevej var fyldt til bristepunktet med venner, træningskammerater, familie og andre interesserede tilskuere, de var klar på at heppe og bakke op om aspiranterne. Efter den skriftlige prøve, var det tid til gennembrydningerne. Et altid spændende og ikke mindst utroligt fascinerende element i gradueringen. Man kunne høre en knappenål falde til jorden, da der blev sagt “hajime” og aspiranterne samlede hele deres fokus omkring brædderne. Stilheden blev erstattet af klapsalver og hujen, når brædderne gik over, og aspiranten havde løst opgaven.

Til sidst var der “kun” publikumstræplastret, kampene, tilbage, og det skulle vise sig at blive en imponerende opvisning i enorm vilje, styrke og flot kampteknik. Aspiranterne var helt ude på kanten af deres fysiske formåen og blev presset mentalt som mange af dem ikke har prøvet at blive presset før. De viste alle udpræget Kyokushin-spirit: Never give up! Stor respekt til dem alle!

bulletSensei Lars Martinussen, School of Kyokushin 3. Dan
bulletSensei Kim Paulsen, School of Kyokushin, 3. Dan
bulletSensei Tim Marcher, Shinryokudan, 3. Dan
bulletSenpai Tine Marcher, Shinryokudan, 2. Dan
bulletSenpai Diana Kriegel, School of Kyokushin, 2. Dan
bulletSenpai Christian Christiansen, Shinryokudan, 1. Dan
bulletSenpai Sebastian Rosenkjær, Shinryokudan, 1. Dan
bulletSenpai Claus Rye Jacobsen, Shinryokudan, 1. Dan

Nye Dan grader fra graderingen.

Hit Counter

www.haukis.com