Nm Fullkontakt 2012

video fra innmars - scroll ned..

Resultater NM 2012

Klasse fullkontakt med begrensinger 

Jenter -70 kg
1.Henriette Liland,Bryne KK
2.Linn Hildre Solem,Kristiansund KK
3.Jonassen Maren, Gandsfjord KK
4.Matilde Walmsness,Færder KK 


Gutter -70 kg
Robin Larsen,Færder KK
Realf Ottesen,Lyngdal KK
Erik Livermore,Horten KK
Vebjørn Christensen ,Horten KK

Klasse Gutter -80 kg
1.Jone Eide,Lyngdal KK
2.Henrik Matzov,Ringerike KK
3.Kristian Ronæs,Haugesund KK
3. Are R. Aleksandersen ,Vadsø KK

Klasse Gutter -90 kg
1.Sindre Indal Jensen,Finnsnes KK
2.Ørjan Johnsen,Tromsø KK
3. Sander Kirketeig, Sandnes KK

Klasse Gutter + 90 kg
1.Atle Lomeland,Bryne KK
2.Ailo Mikkelsen ,Sør-Varanger K KK
3.Lars Harald Johansen , Kristiansund KK

Klasse Damer -60 kg
1.Torhild Bjella,Ringerike KK
2.Jeanette Johannessen,Bergen KK
3.Gilda Bjørnson Færder KK
3.Kjersti Sognnæs, Fyllingen KK

Klasse Damer -70 kg
1.Irene  Skjelfjord,Bergen Karate KK
2.Marleen  Gregusson , Tromsø KK
3. Venus Kardar , Lørenskog KK

Klasse Damer +70 kg
1. Camilla S. Gullaksen,Fyllingen KK
2.Marte Strømmen, Bergen KKK
3. Sonja N Thrana. Vågsbygd KK
3. Susanne Gardøl, Lungdal KK


Klasse Herrer -80 kg
1.Morten Mattson,Lørenskog KK
2.Hosein Ahmadi Abdul,Tromsø KK
3.Stepan Pedersen,Kristiansund KK
4.Mats Henden,Kristiansund KK

Klasse Herrer -90 kg
1.
Steinar Nordnæs,Fyllingen KK
2.Asle Nilsen, Fylingen KK

Klasse Herrer + 90 kg
1.Odd Kjetil Liland,Bryne KK
2.Endre Solem,Bergen Karate KK
3.Ronny Stensnes,Horten KK
3.Marcin Ciesielski, Lørenskog KK

Klasse fullkontakt

Fullkontakt Damer Lettvekt -60 kg
1.June Arnøy,Bryne KK
2.Beathe Hegerland,Haugesund K KK

Fullkontakt Damer Tungvekt +70
1.Caroline H.Braut Astrid,Bryne KK
2.Kaja Kapstad,Lørenskog KK
3.Anne-Therese Wike-Hov,Færder KK

 

Fullkontakt Herrer -70 kg
1.Geir K.H Kyllingstad,Bryne KK
2.Thenh Duc Nguyen,Bergen Karate og Kampsport Klubb

 

Fullkontakt Herrer -80 kg
1.
Ole Garborg Østrem,Bryne KK
2.Rasmus Orstad,Bryne KK
3.Bjørn Erik Orstad,Bryne KK
3.Daniel Patel,Bergen Karate og Kampsport Klubb

 

Fullkontakt Herrer -90 kg
1.Oddgeir Horvei,Bryne KK
2.Morten Waldeland,Bryne KK
3.Denny Solhaug Per, Mudo Team Skien
4.Robin Bøe Christoffer,Horten KK

 

Fullkontakt Herre +90 kg
1.Ivan Tobiassen,Bryne KK
2.Eiving Nærland,Gandsfjord KK

Raskeste seier fullkontakt  : Morten Mattson;Lørenskog KK
Beste utøver fullkontakt : Østrem Ole Garborg,Bryne KK

 

 

 

 

 

 

Årets fullkontakt Nm er over ,og vi tar et tilbake blikk på dagen på generellt grunnlag hentet fra utøvere, tilskuere, ledere og dommere. I hovedsak tar vi for oss avvikling og fullkontakt karate med og uten begrensninger.

Årets Nm var et vesentlig løft ift fjorårets fiasko. Og det var det nødt til også om man skal greie å ha dette som et tilbud folk skal delta på. Hallvalg, beliggenhet og merking er god score i år, og at det er vrient å finne P-plass får være et luksusproblem! God ramme og oppdeling inne i hallen var det også, og nårman ser alle deltagere og dommere linet opp på innmarsen så gir det riktig signal. Litt større plass til restutisjon kunne vært godt, og man skal sette fingen på noe. Ekstra pluss for vann dunker som var satt opp i lokalet!

Inndeling og klasser

So alltid er det litt frem og tilbake på selve dagen ift å få trekninger og klasser til å gå opp. Det vil alltid være noe frafall i sykdom og denslags som bidrar til utfordringer. Men det virket som staben var helt på nett med dette, og behandlet de innkommende forandringene effetivt etter tur, så skjema ble overholdt. Oppdelingen ift hvilken kamper som gikk hvor fungerte også glatt, og dette bidro til fin stevne flyt. I herrer -70kg med begrensninger var det kun to utøvere, og disse ble flyttet opp i mellomvekt -80kg. Samme tilfelle hadde man i lett tungvekt -90kg ,men disse ble ikke flyttet opp i tungvekt som hadde vært en naturlig paralell. Kg forsjellen kan det ikke være når man vet at en av lettvekterene veier under 60kg.

Nivå,utvikling hvor går veien?

Nasjonale stevner en nasjonal måling,og nm skal være det ypperste. her får man en "årsrapport" om hva som beveger seg rundt om i landet. Pga Norges politiske ansetninger blir det "organisasjon-dialekter" ift hva som styrer utviklingenog/eller blokkerer den. Det er så enkelt som det at man varierer noe ift de kriterier man jobber etter rent organisasjonsmessig. Utfordringer her blir naturlig for dommerstanden å kunne igjenkjenne efekttivitet -selv om det utføres på en annen måte enn det man er vant til. De som mestrer dette har hyppig dommer opptreden og dvs lang ut over 1-2 nasjonale stevner i året. Dommere må trene, oppdateres på trender og utvikle seg -akkurat så mye som en utøver gjør. Ren sammenligning med et generelle internasjonale nivået kan man godt gjøre,og der ser man at bredden må begynne å ta steget ut skal man forstå hva som skjer av utvikling. Man kan ikke være fornøyd med å være "konge i eget land" hvis man tar et kritisk oppgjør med seg selv. Med et grunnlag på ti internasjonale turneringer i 2011, kan man trygt si at man ser retningen fullkontaktkaraten tar. Man må ta bort de store uøkonomiske bevegelsene og ansetningene , øke presisjonen, sterkere defensiv og raskere frekvens. Disse grunntrekk ser man internasjonalt skiller seg enorm ut fra det som gjøres i Norge pr i dag. Stor nasjoner ala Russland er den beste pekepinnen her,og de første tegn kom der ifra 1,5 sessong siden. : om du slår en person alt du makter i tre minutter (5) og personen fortsetter å angripe. Hvor effektive er da egentlig slagene dine? Svaret gir seg selv.

I den rene fullkontakten er det ingen overaskelser ut i fra de settingen som ligger. Den etablerte nasjonale stammen bør dog ta tegnene i dag når nykommere i fullkontakt klassene henger med,og ikke nok med det viser langt større teknisk flerspill. Utslagene vil nok ikke bli satt før det naturlige styrkeforholdet setter seg, men utviklingen er tydelig og bemerkes gledelig fra flere hold. En av de som skal fremheves fra den etablerte stammen er Daniel Patel. Flere undrer seg hvordan denne utøveren kan "slenge seg med" -og allikevel prestere hva som gjøres. Uten den fysiske mengdetreningen holder han allikevel glatt følge med de antatt beste. Hvorfor? Teknikk og forståelse. Får en hard start på dagen etter å gå 7 minutter i åpningskampen, som helt feilaktig fikk en forlengelse for mye. Her var Patel klart bedre etter 1.forlengelse,og når man som dommer ikke klarer å se adferdsforandring på en utøver etter teknikktreff, må det øves mer. Debutant Christer K Karlsen/Finnsnes debuterte mor Brynes Bjørn Erik Orstad.Orstad med fullkontakt erfaring både fra inn og utland. seieren ender opp hos Bryne, men Karlsen får alikevel betydelig kred for hva som vises frem av teknisk kapasitet.

Årets tyngste klasse var i år magret ut til kun to utøvere, mens derimot lett tungvekt hadde fått noe mer påfyll. Mudo Team Skien TKD fikk smertelig erfare fullkontakt fra Brynes Morten Waldeland,og mange var noe skuffet over at det ikke kom noe mer ut av denne kampen. Skal man delta i et annet reglement, så MÅ man gjøre visse forbredelser,og man kan ikke gå uten guard i noen form for fullkontakt. Men det var flere i denne klassen som tiltrakk seg oppmerksomhet. Fullkontakt debutant Christoffer Robin Bøe (Horten kk) viste teknisk brilians i sin kamp mot Kåre Løland (Ålgård kk) Scorer med slag til kroppen,som mange har mye å lære av. Hadde som mål å "teste fullkontakt" og dèt kan man trygt si holdt mål. Så gjenstår det å se om det passe å fortsette i samme spor. Samme klasse møtte Oddgeir Horvei/ Bryne fullkontakt debutant Christoffer/ Læret. Her var det mange som tilsa at dette skulle bli Horvei`s kamp. Det ble det på ingen måte,selv om seieren gikk den vegen fikk han aldri det overtaket hans fullkontakt erfaring tilsa at han skulle få. Læret bet seg fast og følgte kampen helt inn til det siste,hvor etterhvert dommere gav Horvei seieren.

I dameklassene var det også flere artige oppgjør. Jr europamester Kaja Stolpestad /Lørenskog fikke et tungt comeback i møte med Brynes Astrid C Braut. Braut hadde før dette møtt Anne T Wike Hov fra Færder i en kamp som hadde gode vekslinger og to utøvere som jobbet rasjonellt. Dette videreførte Braut i finalen mot Stolpestad,som på sin side hade mange kraftfulle utbrudd. God disponering av Braut altså, og noe der å plukke opp for mange av de mannelige utøverne.

Fullkontakt med begrensninger.

Jr klassene er god underholdning i sisse klassene. Her går det fort, men det er også hardt nok for de aller fleste. Swiss Open vinner Robin Larsen /Færder tar -70kg klassen, og var godt forbredt. Aggresjon, styrke og teknikk til å bakke det opp gir gode resultater! -og det i en klasse med flere meget sterke utøvere. I de resterende klassene er det noe me glissent i rekkene, innsatsen er upåklagelig. Savnes noe oveblikk og slag teknikk i noen tilfeller (så hadde man sluppet skrens,hode,hals slag vesentlig. I de tyngere klassene går det også for seg,som i lett tungvekten hvor det vartes opp med avgjørelser før full tid, i navn av Sindre Indal Jensen Fra Finnsneskk.

Dameklassene som ble delt i år fikk da en på 4 og en på 3 utøvere, og sånn sett lager man et "et kamps stevne" I lettvekt tar Torhild Bjella Ringerike dette på rutinen som har blitt opparbeidet det siste året. Jeanette Johannssen på 2. som fremstår teknisk,med sterke teknikker. to debutanter ligger hakket under på listen,som begge presterer godt under press under dagens fighting. Gilda Bjørnson/Færder og Kjersti Sognnæs/Fyllingen. Mellomvekten tar forhåndsfavoritt Irene Skjelfjord Bergen kkk, men er i finalen et syltynt hår fra i å tape mot en meget fremgangsrik Marlen Gregusson fra Tromsø.

I klassen over så tar Camilla Gullakse seieren til tross fra en stund fravær i Karate fightingen. Kanskje ikke uventet når man tenker på hvor bra med rutine denne utøveren har,og den rutinen blir ikke mindre!

Herrene

Som nevnt ble A Hosein/ Tromsø flyttet opp til mellomvekt fra lettvekt. Det har skjedd tidligere,men i dette tilfelle snakker vi om en lett lettvekter! Denne utøveren blir her i referatet tildelt utøver prisen. Med vekt på under 60kg vinner han sine to første kamper, og står tiden ut mot klassevinner Morten Matson fra Lørenskog. Matson er en meget erfaren fighter med utallige kamper bak seg både i full kontakt og med begrensninger. Men vi skal ikke ta noe vekk fra Matson som vinner denne klassen som har bra med deltagere.

Lett tungvekt blir et klubb oppgjør i Fyllingens navn ettersom det ikke er noen andre som stiller i denne klassen. Noe magert i tungvekten også men flere om beinet her,og flere med bra rutine fra før på matta. Og nettopp rutine tar denne klassen med Odd Kjetil Liland fra Bryne.

 

 

 

www.haukis.com