RESULTATER!

Video

Arctic Challenge Karate 2012 AKC - NNM

 

AKC 2012 leverer Kyokushin på alle nivå. 7 klubber var registrert til årets AKC med 80 dektagere, som også er Nord Norsk Mesterskap. Hovedtyngden er naturlig nok fra nord, men noen innslag fra lenger sør var også å finne. Turneringen preges av en meget sterk dugnadånd og en god sportslig ramme. Som nevnt tilbyr stevnet alle disipliner i alle aldre og kjønn, og den jobbing som er lagt ned ift å tilpasse dette har vært ubeskrivelig stor! -og god! Ved å jobbe bevisst etter løsninger som gagner utøveren og det vil si : flere kamper til hver utøver , uansett første resultat!

 

Barna var først ut, og her kom det Kata og kamp på løpende bånd. Og det skal sies at det jobbes godt med denne gruppen i nord. Vilje og teknikk, og litt mer vilje gikk hånd i hånd gjennom gruppen som leverer godt hele veien. Her var også dommerer på plass, og hadde full kontroll på våre aller minste.

 

Arragør asv og hoved dommer Sensei Erik A Helin, serverer et plettfritt arrangement

   

Ettersom man beveget som over til junior gruppa, var det med ett litt mer trykk på matta selvsagt. Her var det helt klart ingen ting å si på spiriten, som lå skyhøyt! Teknikk var det også å se, og det ble mange underholdende oppgjør hvor forskjellige taktikker ble satt opp i mot hverandre. Fra Færder KK hadde Vilde Larsen den sterkeste prestasjonen, hvor klasseeseier og beste teknikk pris ble tildelt. Til å være så und er det noe modent over stilen, som gjør den uhyre effektiv. Men hun fikk kamp til døra av Andrè Ressvold /Finnsnes som med sine lowkicks satte seg i respekt hos alle han møtte.

 

   

 

Når de eldre juniorene begynte å entre matta, vat det for alvor full fart, eller full kontakt! Her skulle man ikke blunke, for da gikk man glipp lynraske teknikker, som satt der de skulle. Her var det også vært en betydelig bakgrunnsjobbeing for å luke ut eventulle kamper som ville gi for store forskjeller fysisk på matta. Lettvekt hadde høy frekvens og sterke teknikker og utøvere fra Sør Varanger og Finnsnes barket i sammen med flere utøvere, samt Fana`s Haakon Kristvik Bye (Vestre i bildet) som trakk det lengste strået, selv om det ikke var mye om å gjøre!

 

Dommer Sensei Øystein Valanes / Tromsø viste dommerkvaliteter langt ut over regelverket.

 

KATA Senior

Her var det utøvere med meget sterke fremvisninger. Og når man ser Kata fremført av utøvere som har gjort dette i mange mange år, er det et syn for guder! Sensei`s Tommy Edvardsen /Alta , Sven Jonsson/ Tromsø  (bildet) og Sempai Frode Olsen /Finnsnes satte en spiss på denne klassen. De som er litt mer i startgropen, satte også standarden,og at det er ikke rom for noen feil i dette gamet uansett nivå.

 

Elste junior gikk steinhardt for seg,og her var det nok en gang flere variasjoner i stil som gjorde kampene svært interessante. Tromsø`s Peter Bjørn viste gode variasjoner og bevegelse som tok han til topps, foran Henrik Matzov fra Ringerike. Per Chr Klausen /Finnsnes og Per Martin Jørstad /Vatsø KK gjorde også god figur, som gjorde klassen tøff, hard og teknisk!

Senior klassen i kamp var en god miks av rutinerte og nytt blod, og her var det også flere steinharde kamper som gikk til publikums store begeistring. Senior damer med Torun Mikkelsen /Tromsø og Mari Samuelsen /Finnsnes hadde ikke så mye rutine, men løste alt ut i en sterk kamp som klassens eneste deltagere.

Blant menn var det nå virkelig opp på det nasjonale nivået. Og nå dukket det opp meriterte utøvere på matta. Men de fikk se at debutanter eller mindre meriterte bet seg fast, og at en seier -ja den koster den også! Hosein Ahmadi /Tromsø som er dobbel Kyokushin Open vinner, tar klassen og viser utvikling i rasjonell og kalkulerende fighting. Avgjør før full tid finalen mot Svein Olav Bænnes /Ringerike med sterke teknikker til kroppen. Jan Wahlid /Vadsø og Tor Ådne Nilsen /Finnsnes leverer kriger av noen kamper i innledninger, som gjør at Bænnes og Ahmadi får mere sin veg til finalen.

Ailo Mikkelsen Sør Varanger, Frode Olsen /Finnsnes og Johan O Kjørstad /Ringerike-Rkk kriger alle mot alle i denne tyngre klassen, og her ser man at det ligger vesentlig trykk i teknikkene, som sender utøvere ned når de treffer. Hard klasse fra start til mål!

I tungvekt møtte Leif Ærling Svendsen /Tromsø, Martin Skogmo og Carsten Svartaas begge fra RKK. Dette smallt skikkelig når disse utøverene møttes, men kontrollen og planen over hvordan dette skulle gjennomføres lå godt fremme! Skogmo,Sbendsen og Svartaas ble rekkefølgen.

FULLKONTAKT

det var flere kamper i fullkontakt, og det takket utøverene og ikke minst arrangør. Uten løsnings orientert jobbing hadde FIRE av FEM kamper ikke kunne vært avviklet. Mellomvekt satte Johan O Kjørstad seg på topp med en utsøkt K.O. som avslutning mot Lars Vedestig /Finnsnes, som på sin sine vartet opp med skumle hode teknikker, og var vesentlig lettere enn sine motstandere. Christer Karlsen møtte klubbkamerat Vedestig, ov førstnevnte gikk av med seieren etter å ha vist mer rutinge enn sin motstander.

Karlsen måtte innledningsvis se seg slått av Kjørstad som holdt et sterkt press kampen i mellom.

Tungveks klassen hadde en kamp, men for en kamp!  Leif Ærling Svendsen /Tromsø mot Martin Skogmo Rkk var satt opp, og som et sammenarbeid mellom klubbene og arrangør ble kampen satt opp til tre runder 3min + 2 +2 og så avgjørlese!

Dette var steinhard jobbing av begge i alle tre runder og begge var dypt i sekken for å hente frem det godfe knock down utøvere MÅ ha! Svendsen var den sterkeste, og tok dermed revasje etter tapet i kampen med begrensninger. God teknisk kamp fra begge, hvor utholdenhet var avgjørende!

Fullkontakt damer mellom Marleen Gregusson /Tromsø og Tina Johansen Rkk hadde samme oppset. 3 min + 2 min + 2 min før avgjørlese. Man kunne selvsagt vinne på K.O. om man fikk til det før tiden. Kampen gikk ut , og begge var godt slitne etter 7 min med aktiv fighting. Og dette var en kamp som hadde ALT! Teknisk variasjon, knock out kraft og teknikker og viljen til avgjøre. En meget sliten Tina Johansen tok kampen, men den satt langt inne for Grrgusson som  nylig vant Kyokushin Open i Bergen følgte Johansen helt til døren!

BILDER OG MER KOMMER!!!

 


20. Oktober er det klart for Arctic Challenge Karate på Finnses. En liten historikk finnes på denne unge turneringen, som fikk en prøve under arrangør klubben sitt jubileum i 2009.

I 2010 ble det koblet opp med NNM (Nord Norsk Mesterskap) og tiltrakk seg klubber fra hele landet.

I utgangspunktet ville ikke turneringen skillt seg ut fra noen andre, men en egen vilje og iherdig jobbing på å dekke alle sitt behov gjorde en forskjell. Finnsnes sammen med Tromsø kk utjøt hovedtyngden i nord, men det vokser godt i flere andre klubber også som ble vist i NNM 2011/ NM 2012.

En intim stevne arena er noe som både Tromsø kk og Finnsnes kk har skapt på NNM, og det har vært od dialog og jobbing i forkant. Med tilpassinger i klassene og bronsefinaler opplevde utøvere å ende på 3.plass - og det etter å ha gått 3 kamper. Dette er langt mer enn hva man gjør på regulær basis,og for de som ikke forstår poenget så handler dette om å gi utøvere det de kommer for SAMT en erfaring i kunsten å gå flere kamper på samme dag.

Det er duket for Karate-fest i Nord!  Hold av 20 oktober!

 

www.haukis.com