Swiss Open  2011

Resultater!!

klikk for Bulgarsk ref!

Å komme seg ut å reffe andre er et av de virkelige store målene og gledene en har når man reiser ut i Kyokushin-verden.Under årets Swiss Open fikk vi enda en bekjent som står på trappen av sin karriere,som utvilsomt blir spennende! Bulgarsk avis har et referat,og der blir også Norge nevnt...

 

 

Alle har hørt om sveitsisk presisjon og nøyaktighet,og dette er intet untak når det kommer til avvikling av Swiss Open! Med energibomben Shihan Peter Steinmann i spissen er dette er av de beste turneringene man har når det kommer til ryddighet og tilrettelegging for utøvere og apparat. Med disse forutsetninger så sier det seg selv at fighters kommer langveisfra for å delta,og er mer enn villige til å ofre alt på matta!

klikk bildet for galleri---->

 

Tina Johansen -

To dameklasser var det i årets Swiss Open,og spesiellt -65kg klassen hadde mange utøvere og ikke minst gode utøvere. Her var det meriterte utøvere med flere pall plasseringer i open stevner,EM og World Cup. Klassen hadde mange nasjoner med og holdt godt teknisk nivå. Tungt meriterte Pricilla Lambregtse fra Nederland som vant,forand et teknisk vindunder fra Polen Matha Lubos. Hun fikk utøverprisen,noe som var skjeldent mer fortjent! Norge hadde også deltager med,Tina Johansen Rkk. Tina debuterte i fullkontakt februar 2011 og har fått med seg fire internasjonale turneringer frem til nå. Hun har hatt en tendens til i møte de beste,og dette var intet untak. Møtet her ble mot Matha Lubos,som ble for erfaren (naturlig nok) Men det som har vært målet,er å etablere en trygg base å jobbe ut i fra,noe som er gjort,for selv om avgjørelsen ikke faller riktig veg nå så ser man at det går riktig veg. Man ser også at man taper på aktivitet og ikke at man blir k.o. eller skambanket,så da er det kun å ta tiden til hjelp og la utviklingen gå sin gang!

 

 

I super tungvekt ,Ronny Stensnes møtte Vladimir Makarichev  fra Russland. Her ble det forventet et steinhardt press,men Stensnes tok føringen fra start og holdt dette presset gjennom kampen. Russeren kjørte noen shoot-outs men Stensnes holdt presset og satte sine stikk. Kampen gikk ut og dommeravgjørelsen ble overaskende satt til Russeren. Dog ikke enstemming,men dette var ikke lett å forstå seg på. Man følte at det kunne tolereres om dette kampbildet hadde fått samme avgjørelse ved andre anledninger,noe som ikke var tilfelle,og da blir man noe forvirret og frustrert med rette.Uansett så ser man en sterkere Stensnes enn tidliger,og spesiellt kondisjon og aggresjon gir et nytt og posetivt bilde av denne "gamle ringreven"! Klassen ble vunnet av Aleksandrov Dmitrij -Litauen 2.Andrey Materov -Russland 3. Shin Kameyama -Japan og Vladimir Makarichev -Russland (Stensnes sin motstander)

 

Ronny Stensnes

 

Herrer mellomvekt var den største klassen og her fikk finalistene 4 kamper før klassevinner skulle kåres. 9 nasjoner hadde deltagere i denne klassen og Polen stilte alene med 4 stykker. Norge hadde også med sin utøver, Even Mansåker. Han var raskt igang på dagen etter å ligge tidlig i trekningen,som hadde gitt Norge Ungarsk motstand. Ungern byr alltid på tøffe utfordringer,og er en av de sterkere nasjonene i europa. Kampen ble teknisk og hard som forventet,og Ungareren var meget farlig på treffpunkt og og slag som bød på vesentlig utfordring den første runden. I forlengelsen ble dette nøytralisert i langt større grad og det ble gode åpninger å jobbe på sett med norske øyne. Litt av dagens arb oppgave var litt alternative lowkicks,noe som malte Ungareren noe mer mør. seier til Norge i 1.kamp

Even Mansåker 1.plass Swiss Open 2011

 

Even Mannsåker - tameshiwari

Det skal røpes at Norge endte opp i fanalen denne dag,og for å komme dit måtte to harde polske utøvere overvinnes. Den første av dem ,Gil Mateuzs,fikk Mannsåker rask tak på,og denne kampen gikk ikke ut tiden,med lowkick og strake spark til annsiketet var det avansemang inn i 3,runde hvor enda en polakk,Igor Lamot ventet. Her startet Mannsåker meget sterkt,og kjørte knallhardt på til åpningen bød seg med en kne til hodet som traff godt. Den polske utøveren ble da stoppen for en lengere legesjekk og behandling ettersom han blødde kraftig fra munnen. Dette var litt negativt for Norge,for her fikk man hentet seg godt inn igjen og når kampen startet fant ikke Manssåker helt rytmen tilbake. Dette gjorde sitt til at Igor lamot kom inn igjen i kampen,og som sagt tøff som bare det gjorde sitt til at dette ble en arbeidsseier til slutt. Denne seieren kostet blod,og her er man inne på et punkt som få egentlig vet hva det koster å fortsette til neste kamp.

 

I finalen stod Marek Odzeniak klar. Vinner av Polish Open 2011 m.m. sier sitt. Finalen her ble en jevn affere,og utøverene fulgte hverandre både på tekninsk og fysisk plan. Et av de større øyeblikkene var når Mannsåker snek opp en kne som nesten traff,hvor Marek sportselig smilte,blunket og "sa" den så jeg ikke! Forlengelsene kom,og dette fortsatte til man måtte avgjøre en vinner på tamashiwari...her hadde Mannsåker kjørt safe og forholdt seg til minste krav,mens Polen her hadde forsøkt på et høyere antall bord - og feilet! Dette ble avgjørelsen i Swiss Open 2011!! En knallsterk norsk prestasjon av Even Mannsåker,som fikk følge av tre polske utøvere på pallen.

Lettvekt ble ikke uventet vunnet av Gabor Rosza -Ungern. Dette er en utrolig utøver som de siste årene har blitt betegnet som en  av de beste lettvektere i verden. Han leverer nok en gang,men her skal det nevnes at bl.a Russland hadde sterke utøvere som fulgte han helt til døren,og ingen ting var sikkert før avgjørelsene kom via dommerne,og Tameshiwari avgjørelser.

Lett tungvekt kom det til å bli hel-Russisk finale. Dette var unge og lovende utøvere som hadde gode ferdigheter og disse kommer man til å se mer til i fremtiden. Herrenes utøver pris tilfalt også klassevinneren Nazar Nasirov. 2.plass Gennady Nachaev -Russland 3.Nakao Yutaka - Japan.

 

www.haukis.com