British Open 2011

35th Anniversary Tournament

1.oktober 2011 er det igjen klart for British Open! Og som man ser så er det et 35 års jubileum i turneringssammenheng,noe som er rett og slett imponerende i seg selv.Dette betyr at British Open er en av verdens eldste knockdown turneringer som ruller og går!

Selv om det i år er ekstra tight på konkuranssefronten,med flere tunge turneringer i samme mnd. Men Ifk vil selv vil selvsagt stå for hovedtyngden av utøverene selv,slik det alltid har vært. Det unike med British Open er nok at det har greid å favne den bredden de faktisk har,på kryss av stiler og organisasjoner. -og når det blir på den måten,ja da er det ekstra gjevt med å vinne denne turneringen! Årets utgave ser også denne gangen å ha med norske utøvere,selv om det skal muligens litt til å stille med like mange som man gjorde i 2010 ref

1976 var det kun en klassse,altså open weight,og med navn på resultatlista som Howard Collins og Jeff Whybrow så holdt det klart mål! Flere navn de 5 første år av turneringen er : Lloyd Payne,Hasse Lundgren (Dolph) Lucien Carbin og som nevnt Collins og Whybrow.

Hasse Lungren

I disse årene hadde man også gått over til lettvekt og tungvekt,med andre ord var det kun den første utgaven som var open weight. I 1982 kom man med den 3.klassen-mellomvekt som også forteller at tilstrømmingen av fighters har vært betydelig. Nick Da Costa, Michael Söderkvist,Flemming Jensen er noen navn for de med historien på plass,eller alder om man vil! Man skal også huske at det var god tilfart fra andre stilarter i British Open,som også har gjort dette stevnet til "allemanns eie" så lenge det har pågått.

1988 stod Norge for første gang på pallen,og frem til dette er der verdt å nevne flere navn som man BØR kjenne til i Kyokushin sammenheng. Andy Hug, David Pickthall, Michael Thompson,Trevior Marriot,Glenn Sharpe,Michel Wedel....

Norges Harald Skog 2. , Ole Grejs 3. og Kjetil Vigre 2. i -88 er når man ser det selskapet dem deltar i meget imponerende.Fra denne tiden så man også at den britiske domminasen avtok noe ettersom den internasjonale stardard og interesse høynet seg.

Fra -90 tallet kom en ny bølge fighters med profiler som Ken Fitzpatric (Irland) Terry Prescott (Wales) Felix Ntumazah (England) Samtidig som flere av de "gamle" stjernene også holdt stand. I -93 så man Russland på pallen før første gang,og dette er utøvere/utøverland som etter dette har preget turneringen med sitt proffesjonelle nivå. Man så nå også utøvere som over det hele som la seg opp til både ti,femten og tyve års konkurassen rutine.

Kenny Jarvis (Eng) Koen Spiitales (Belg) Rene Steiger (Ashihara/Ned) Ta Ken Fiitzpatric som kom på 3.i -89 og 1.plass i 1998. (dette er en av flere) som hadde lang fartstid og rutine,som vil si det er tøffere for nye å slå seg opp.

På slutten av 90 tallet fortsatte Russland sine befestelse,men fikk hard motstand fra de Britisk fighters. Det man dog så var at Russland hadde en enorm bredde,og når det da dukket opp en "ny" russer med gult belte som kvistet alt han møtte,ante man toppen av isfjellet. Sergey Osipov,Igor Titkov,Maxim Dedik,Alexi Gorokhov er noen av de som herjet på slutten av 90 start 2000 tallet,og dette har man sett etterhvert,at dette er noen av verdens beste Kyokushin fighters i verden uansett org.

Midt 2000 tallet satte brittene inn en stor satsning og løftet nivået ytterligere,og Kenny Jarvis,Wai Chung og ikke minst Darren Stringer som tar alt til nye høyder.

2005 var det ikke British Open. Dette fordi 3rd IFK VM ble avhodt. Oh her fikk man forøvrig se Russernes domminans hvor de to 7 av 12 topp plasseringer.

2007 ble British open avlyst pga sikkerhetsgrunner. Terrortrussel gjorde at dette ikke kunne gjennomføres.

Siste del av 2000 tallet virket det som om Russland mister interessen i British,og dette gir nok noe rom for andre å komme frem.Men når det er sagt så er ingen uovervinnelige og tar man 06 som et år så gjør våre nordiske venner,Danmark en meget god figur med Kim Holm 1.plass -70, Christiansen 2.plass -80 pg Brian Jakobssen 1.plass +80. Nå skal det nok sies at man ser også i hvilken grad russland sender utøvere,når man har slik bredde at man kan velge å sende et 1. eller 2. og 3. "lag" til de turneringene som man vil delta i. Slutten av 2000 kommer Norge på pallen igjen,med Robin Junge på 3.plass,og generellt er det nordeuropeiske land som deltar.

IFK BKK arrangør av British Open

Etter dette setter man et vesentlig løft fra arr sin side,og 2010 blir en meget sterk turnering. -og da er Russland på plass med sitt 1.lag. De tar 8 av de 12 øverste plasseringen på herre siden..Kun Sverige som lag greier å kile seg inn og dempe den Russiske fremmarsen. 2010 ref

På dame siden ligger det helt naturlig en paralell,bare noe mindre i stil. Samme bilde ift utvikling og plasseringer og hvilke land som ligger hvor. Vi skal selvsagt ikke glemme Bergens Karate og kampsport Klubb sin 2.plass i 2003 med Janikke Berger.

 

Utfordring for flere norske dette året er at VM i Japan blir avholdt midt oktober,og da ifølge av tid og penger kan det være at British Open må vike...men det skal jobbes knallhardt for å få Norge representert! -og for noen fanatisk Kyokushin-sjeler så ser man på muligheten for å få i pose og sekk...

www.haukis.com

Hit Counter